Mealshake dan kebaikannya....


Meal Shakes Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Mealshake bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak, malah seisi keluarga. Macam-macam kebaikan Mealshake ini. Ia sesuai juga untuk ibu yang menyusu, mengandung, mereka yang berdiet,atlit dan macam-macam lagi. Jom baca sekilas fakta tentang Mealshake ni..

  1. Nutrisi LengkapMenyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
  2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-selKaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
  3. Untuk PembesaranMengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.
  4. Anti-oksidaMengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.
  5. Pemulihan KulitMengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
  6. DetoxKaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.Antara kebaikan Mealshake ini ialah : rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanaksesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas sesuai untuk seisi keluargaBoleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluargaRendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanakMemberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan. Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa Meningkatkan selera makan anak Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"menangani masalah sembelit pada kanak-kanak amat bagus untuk kanak-kanak yang obesitisebarang pertanyaan boleh hubungi aty - 0163280877