Lecithin dan manfaatnya.

Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soyabean Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras.
Lecitin bertindak memecahkan lemak. Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian…
Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2.
Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…
Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitinLecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.
Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease.…
Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tido
.Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
Faedah dan kegunaan LECITHIN:
Mencerdaskan otak dan mengurangkan nyanyuk.
Mengawal penggumpalan platlet darah.Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK.Membersihkan saluran darahMenggalakkan metabolisma lemak.
Mencairkan lemak – turunkan paras kolesterol.
Mengawal kehilangan air oleh kulit.Menjaga kesihatan membran sel.Menjaga kesihatan saraf.Penting dalam penghasilan hormon.Untuk rambut yang sihat.

so far ini je info yg sy dapat cari... feel free to comments and add info....

untuk pertanyaan mengenai product sila sms/watsapp/call :0163280877 ATY